Absolvirea a 10 clase NU este obligatorie pentru obținerea permisului de conducere

Știrea conform căreia absolvirea a minim 10 clase este obligatorie, pentru a te putea înscrie la școala de șoferi și a susține examenele auto, a fost reluată în mai multe publicații din mediul online, începând cu ianuarie 2022.

Absolvirea a 10 clase NU este obligatorie pentru obținerea permisului de conducere

Nu este necesar să ai minim 10 clase absolvite

Informațiile prezentate în mediul online, de către diferite site-uri, nu au fost vehiculate și nu sunt susținute de către nicio instituție publică competentă.

Permis de conducere - Absolvirea a 10 clase NU este obligatorie

Într-un comunicat de presă, postat pe 31 august 2020, DRPCIV anunță:

„Urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învățământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obținerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul D.R.P.C.I.V. nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislației în vigoare.”

Informație publicată pe site-ul oficial DRPCIV, aici.

De atunci, nu a mai fost publicat niciun alt document oficial cu privire la acest subiect. Așadar, rămân în vigoare cele declarate de către DRPCIV. Nu este necesar să ai 10 clase absolvite pentru a putea obține permisul auto.

Dacă dorești să te înscrii la școala de șoferi, vezi aici care este parcursul necesar.

Descarcă aplicația SoferOnline: Android sau iPhone.

Programul de pregătire este gândit astfel încât să te ajute să înveți complet și cât mai ușor pentru permis. Spor și succes!

1 thought on “Absolvirea a 10 clase NU este obligatorie pentru obținerea permisului de conducere”

  1. de ce nu e obligatoriul 10 clase? nu mai suntem dupa razboi. sunt o groaza de analfabeti cu permis de conducere de diverse categorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *