A treia ședință de condus- Ia situația așa cum e

Odată cu a treia ședință de condus, am început să circul efectiv prin oraș. Față de prima ședință, unde am condus pe la periferie, făcând mai multe ture pe același drum, de data aceasta am mers pe diferite străzi din cartier, pe străzile principale, prin intersecții dirijate și nedirijate. Spre deosebire de a doua ședință, unde am mers prin afara orașului, acum a fost puțin mai obositor, deoarece a trebuit să îmi distribui atenția la mult mai multe lucruri. Însă, a fost și motivant să văd că încet, încet mă obișnuiesc cu șofatul.

A treia ședință de condus- Prin oraș

A treia ședință de condus- Prin oraș

Pentru prima tura prin oraș, cele mai complicate lucruri mi s-au părut sensurile giratorii. În primul rând, asigurarea și pătrunderea în sensul giratoriu și mai ales virajele. Le făceam mult prea largi și îmi era greu să rămân pe banda mea sau să ies cum trebuie din sens.

Sensuri Giratorii

Un sfat eficient pe care l-am primit în cazul unui sens giratoriu mic a fost (dacă am cât de cât viteză, adică nu veneau mașini din partea stângă și am avut posibilitatea să intru în sens fără să mă opresc înainte) să iau piciorul de pe accelerație și să las mașina să meargă din inerție. Fiind o viteză mai mică (dar care nu îi încurcă pe ceilalți participanți la trafic) voi putea controla mai bine virajul. Dacă am oprit înaintea sensului giratoriu, pentru a acorda prioritate, va trebui să mențin piciorul pe accelerație și să păstrez o viteză constantă. Mașina nu și-a luat „avântul” necesar, așadar dacă nu apăs accelerația, aceasta se va opri în sens.

Un alt îndemn foarte folositor primit de la instructorul meu a fost să iau fiecare situație așa cum e. La început, nu știam pe ce anume să îmi concentrez atenția și mă gândeam la toate manevrele pe care ar trebui să le fac. Așa că el mi-a explicat că fiecare situație e diferită. Poate într-o intersecție trebuie să opresc, de data aceasta, și să acord prioritate, iar data viitoare când ajung acolo, doar să mă asigur și să trec. Așadar, cel mai bine e să văd care e situația, cum trebuie să procedez și nu să mă concentrez cu mult timp înainte la ea.

Nu-ți face prea multe griji. Poate fi puțin stresant să conduci prin oraș, dar nu te descuraja. Gândește-te că tu înveți acum, deci e normal să mai greșești din când în când. Mergi în ritmul tău și ia situațiile așa cum sunt! ^-^

via GIPHY

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: