Anxietatea de performanță și frica de a conduce

Anxietatea de performanță reprezintă frica de a nu fi capabil să duci la capăt o anumită sarcină. Persoanele care se confruntă cu acest tip de anxietate deseori au credința că vor eșua înainte de a începe măcar să rezolve problema, conform articolului publicat de psihologul Stela Neamț. De asemenea, aceste persoane pot avea convingerea că eșecul va fi urmat de umilire, pedeapsă și respingere.

Teama când ne aflăm la volanul mașinii

Anxietatea de performanță- Teama când ne aflăm la volanul mașinii

Anxietatea de performanță este des întâlnită atunci când ne aflăm la volanul unei mașini, spune articolul pe care l-am menționat mai sus. Intensitatea acesteia diferă de la persoană la persoană. Pentru unii oameni se poate manifesta ca o neliniște înainte de a porni la drum cu mașina. Însă pentru alții, gândul la responsabilitatea pe care o implică șofatul, poate cauza atacuri de panică.

Frica este o stare naturală și folositoare, în anumite împrejurări. Uneori însă, se întâmplă ca o stare de frica puternică să fie declanșată de o situație care nu e atât de amenințătoare. Aceasta este amplificată și produce reacții fiziologice, emoționale și mentale cu mult disproporționate față de situația reală.

Citește articolul complet: https://psiholog-psihoterapeut-cluj.ro/2021/05/02/relatia-dintre-anxietatea-de-performanta-si-momentul-in-care-ne-aflam-la-volan-automata/

Vezi și sfaturile noastre pentru proba practică, aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: