Andrei Ciceu, un programator din Cluj-Napoca, a dezvoltat aplicația SoferOnline.ro, pentru viitori șoferi. Aplicația folosește un algoritm de inteligență artificială ce urmărește progresul cursanților și creează chestionare din întrebările pe care aceștia nu le stăpânesc încă. Cursanții primesc zilnic exerciții (teme de casă) din aceste chestionare.
Dezvoltarea aplicației SoferOnline.ro a început în 2013 și a durat 7 ani. În prezent, sunt dezvoltate încă funcții noi când există o cerere în piață.
O astfel de aplicație ar necesita o investiție de 50.000 de euro, care ar putea fi recuperată în 5 ani
„Construită de la zero, cu ultimele tehnologii, costul de dezvoltare s-ar ridica la peste 1.000 ore de lucru (la prețul actual din piață peste 50.000 euro), și nu ar include perioada de trial & error, discuțiile cu clienții, deja având un produs clar definit. Investiția s-ar recupera în aproximativ 5 ani.” – Andrei Ciceu
Aplicația de gestiune pentru școli
Aplicația pentru școli este pe bază de abonament lunar (100-500 de lei în funcție de pachetul ales), la care se adaugă un cost de 15 lei pentru fiecare cursant. Cursanții de la școlile partenere au acces gratuit la aplicația completă de pregătire.
„Față de celelalte aplicații de pe piață, ceea ce face diferența e algoritmul de pregătire ce urmărește progresul, știe unde ai lacune, și te pregătește exact din întrebările pe care nu le cunoști. În aplicație ai o bară de progres care îți zice cât de bine stăpânești materia, și astfel știi când ești pregătit să mergi la examen. Aplicația îți calculează cât trebuie să înveți zilnic (să nu te stresezi cu cât trebuie să înveți / dacă ai învățat suficient)”, mai spune managerul.
Școlile de șoferi înlocuiesc clasicele pix și hârtie cu o metodă modernă și simplă de organizare a afacerii, în cloud (poate fi accesată de oriunde, și e stocată pe servere securizate): evidență clară a cursanților- care e parcursul lor în școală, ce documente au adus, câte lecții de conducere au făcut, progresul pregătirii teoretice (parte folosită mai mult de profesorii de legislație, pentru a-i urmări și ajuta să se pregătească unde observă lacune); generare de documente tipizate, necesare pentru dosarul cursantului, care se depune la poliție în vederea examinării; gestiune personal (instructori, profesori, secretariat), serii și grupe de pregătire cursanți; gestiune flotă auto, cu alerte pentru expirarea documentelor și verificărilor (RCA, ITP, CASCO etc.)
Citește articolul complet aici: https://www.wall-street.ro/articol/Auto/276629/o-aplicatie-romaneasca-pentru-scoala-de-soferi-foloseste-inteligenta-artificiala.html#gref
Dacă în 2018 aveam cat B și am circulat cu viteza, iar în 2019 am devenit profesionist, iar 2021 a venit hârtie că am circulat în 2018 cu viteza, se suspenda tot permisul, sau numai B
Postează întrebarea ta pe Grupul Soferilor https://www.facebook.com/groups/2638065626430517/ . Te asteapta o comunitate de soferi si viitori soferi, dornici sa impartaseasca din experientele lor.