RCA și CASCO- Asigurări pentru șoferi

Atât RCA, cât și CASCO, sunt asigurări auto, însă vizează lucruri diferite. În timp ce asigurarea CASCO oferă acoperire pentru daunele suferite la propriul tău vehicul, RCA se referă la daunele produse din vina ta asupra altor autovehicule sau persoane.

Accident auto

Asigurarea RCA

RCA, abrevierea de la Răspundere Civilă Auto, este o asigurare obligatorie prin care se despăgubește persoana (terțul) păgubit și nu asiguratul. Toate persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România au obligația de a încheia asigurarea RCA.

Scopul asigurării este ca persoana care a fost păgubită să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba.

Astfel, această asigurare obligatorie este atât în interesul persoanei păgubite, cât și a celui care a cauzat dauna. Se poate întâmpla ca dintr-o neatenție minoră, să se producă un accident cu pagube de o valoare considerabilă, valoare care ar afecta resursele financiare pe care persoana vinovată de accident le are la dispoziție sau care chiar îi depășește venitul acestuia. Așadar, o persoană care ar circula fără o asigurare RCA valabilă s-ar expune unui risc foarte mare.

Asigurarea CASCO

O poliță CASCO, abrevierea de la fraza în limba engleză, casualty and collision, este o asigurare facultativă, spre deosebire de RCA . Așadar, decizia de încheiere a unui contract de asigurare CASCO este la latitudinea proprietarului de vehicul, nefiind obligatorie prin lege.

Această poliță vă protejează propriul vehicul de furt sau de eventualele daune pe care le poate suferi, indiferent daca sunteți responsabil sau nu de producerea lor. Condițiile de asigurare CASCO pot să difere de la o societate de asigurare la alta (în anumite limite), așadar înainte să închei un contract cu o anumită firmă de asigurări, cel mai bine este să faci o analiză a pieței și să alegi compania potrivită pentru tine.

Asigurarea RCA în aplicația SoferOnline

Avem vești bune! Acum poți încheia asigurarea RCA, direct prin SoferOnline, din aplicație sau de pe site. Vezi aici.


Cum funcționează?
1. Completezi datele șoferului și ale mașinii și se trimite o cerere brokerului de asigurări
2. Primești o ofertă de la cei mai mari asiguratori de pe piață
3. Alegi oferta dorită, faci plata, și gata, RCA-ul e activ; îl primești în format PDF pe email și în aplicație
4. Ești notificat din timp, înainte ca asigurarea să expire, pentru a nu risca o amendă.

Această opțiune este disponibilă în secțiunea pentru șoferi, alături de alte unelte utile șofatului.

Vezi aici ce alte funcții mai poți găsi în aplicație.

via GIPHY

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *