Parcarea laterală- Pașii de care să ții cont

Parcarea laterala poate fi o adevărată provocare, fiind considerată cea mai grea dintre toate modalitățile de a parca. Însă, cu ajutorul câtorva pașii vei reuși să o execuți de fiecare dată când e nevoie și nu-ți va mai da bătăi de cap.

Cei 9 pași ai parcării laterale:

via GIPHY

1. Încercă să găsești un loc potrivit. Ai grijă ca acesta să fie mai mare decât lungimea mașinii tale, cu cel puțin o jumătate de metru. Asta pentru a fi sigur că nu lovești celelalte mașini când execuți manevra, cât și pentru a permite ieşirea acestora.

Parcarea laterală.  Oprește-te paralel cu mașina din fața locului în care vrei să parchezi, aproximativ la o distanță de un metru. Dacă mașinile sunt de lungimi diferite, așează-te în așa fel încât oglinzile exterioare să fie aliniate.

2. Oprește-te paralel cu mașina din fața locului în care vrei să parchezi, aproximativ la o distanță de un metru. Dacă mașinile sunt de lungimi diferite, așează-te în așa fel încât oglinzile exterioare să fie aliniate.

3. Oprește și rotește volanul complet dreapta. Cât timp execuți această manevră ai grijă ca mașina să rămână nemișcată!

4. Începe să dai foarte încet cu spatele. Nu mișca volanul cât timp execuți această manevră.

5. Oprește în momentul în care colțul din față dreapta al autovehiculului din spate e la mijlocul oglinzii tale retrovizoare.

6. Rotește volanul până ce roțile mașinii sunt poziționate drept. Apoi, dă cu spatele până ce treci cu botul mașinii tale de autovehiculul din față.

7. Oprește și rotește volanul complet stânga.

8. Acum, dă cu spatele menținând volanul în această poziție.

9. Pentru a ajusta poziția mașinii, rotește volanul ușor înspre poziția centrală și deplasează-te încet înainte și înapoi. Asigură-te că ai lăsat spațiu suficient față de cele 2 autovehiculele între care ai efectuat parcarea.

Acum e timpul să pui în practică ce ai învățat. Mult spor să ai și să îți iasă din prima! 😊

Iar aici e și un video dacă ai nevoie de multe informații și lămuriri despre parcarea laterală:

Citește și despre modul în care să îți reglezi oglinzile retrovizoare atunci când conduci.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *