Cum să faci corect un chestionar auto?

Înainte de a te axa pe rezolvarea chestionarelor, citește capitolele de legislație din aplicație și asigură-te că ai înțeles materia. Întrebările de la aceste capitole sunt cele oficiale, conform DRPCIV, (aceleași cu cele pe care le vei întâlni la secțiunea Simulare examen), doar că aici ele au și explicații și sunt sortate pe capitole.

Simulare examen

După acestă parte, intră la secțiunea Simulare Examen. Chestionarele de aici sunt exact ca și cele de la sală, pe timp și cu un număr maxim de greșeli. În momentul în care depășești acest număr, aplicația te va anunța că nu ai promovat examenul. Dar nicio grijă, aici e doar o simulare, așa că poți să faci chestionare până răspunzi la toate bine, iar la examen să fii pregătit!

La finalul chestionarului poți să vezi care sunt întrebările pe care le-ai greșit și care era răspunsul bun.

La ce să fii atent/ă:

Cel mai important pas pentru a rezolva corect un chestionar este să acorzi atenție fiecărei întrebări în parte. Asigură-te că citești tot textul, inclusiv cel al variantelor de răspuns. Fii cu ochii în patru după așa-numitele „întrebări capcană”, care la prima vedere par să aibă alt răspuns decât cel bun.

De asemenea, dacă ai răspuns incorect la o întrebare sau două, nu te panica. Treci la următoarea și acordă-i atenție acesteia, amintește-ți că poți să faci 4 greșeli în total (categ. B). Secretul este să îți menții concentrarea pe tot parcursul chestionarului.

Iar ultimul pas, fii atent la timpul rămas disponibil! În total examenul pentru categoria B ține 30 de minute. Vei avea suficent timp pentru a citi cu grijă și a rezolva chestionarul cap-coadă, însă nu rămâne blocat la o întrebare și nu pierde din vedere că acesta e pe timp. Oricum, după mai multe serii de chestionare, îți va intra în obișnuință să verifici cât timp mai ai și sigur nu vei avea probleme la examen.

Acum a mai rămas doar să pui în practică ce ai învățat! Îți doresc spor la rezolvat cât mai multe chestionare! 🙂

Jim Carrey Typing GIF - Find & Share on GIPHY

8 thoughts on “Cum să faci corect un chestionar auto?”

  1. de ce nu se arata si raspunsurile corecte daca ai gresit? Cum te indrepti? Nici nu mai ai acces la intrebare (sa dai back)

  2. Astăzi am avut sala și am luat din prima incercare. Oricum eram sigură că iau sala. deoarece am învățat după această aplicație. Întrebările sunt exact ca la sală. Mulțumesc! Succes tuturor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *