Cum să te protejezi de Coronavirus (COVID-19)?

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri, care pot afecta atât oamenii cât și animalele. Coronavirusurile care afectează oamenii provoacă infecții respiratorii, de la simple răceli până la boli respiratorii acute.

COVID-19 este o boală infecțioasă cauzată de coronavirusul recent descoperit. Simptomele cel mai des întâlnite ale acestei infecții sunt: oboseala, febra mare și tusea uscată. Însă, unii pacienți pot prezenta și dureri, congestie nazală, nas curgător, dureri în gât sau diaree. Aceste simptome încep ușor și cresc în intensitate. Aproximativ 1 din 6 persoane cu COVID-19 devine grav bolnavă și prezintă dificultăți de respirație. Aproximativ 80% dintre oameni au fost tratați fără un tratament special.

Câteva reguli simple pentru a te proteja împotriva COVID-19:

Măsurile de protecție conform Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale sunt:

  • Spală-te des pe mâini cu o soluție pe bază de alcool sau cu săpun și apă.
  • Menține distanța socială – menține distanța de cel puțin 1 metru între tine și alte persoane, mai ales cele care tușesc, strănută și au febră. Evită zonele aglomerate.
  • Nu îți atinge nasul, gura, și ochii cu mâna.
  • Asigură-te că tu și oamenii din jurul tău urmează o igienă respiratorie bună: să-ți acoperi gura și nasul cu un șervețel sau să strănutați și să tușiți în pliul cotului. Apoi aruncați imediat șervețelul folosit
  • Rămâi acasă dacă te simți rău. Dacă ai febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală și sună în prealabil. Urmărește indicațiile autorităților locale de sănătate. Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.
  • Fiți informat cu privire la ultimele noutăți despre COVID-19. Urmați sfaturile și recomandările autorităților de sănătate cum să vă protejați și cum să-i protejați pe ceilalți de COVID-19. Informează-te doar din surse oficiale!

Păstreaz-ți calmul, nu face din această situație, dificilă într-adevăr, o isterie!

Informații suplimentare despre COVID-19 găsești aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: