Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă?

Este din ce în ce mai frig afară, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm că mașina pe care o conducem functionează corect chiar dacă va fi supusă unor temperaturi sub zero grade.

Uite câteva sfaturi pentru a te asigura că mașina ta o să functioneze fără probleme pe timp de iarnă.

Ia-ți anvelope de iarnă!

Ai de ales între două tipuri de anvelope: cele all season și cele pentru iarnă. Cel mai bine ar fi să alegi anvelopele speciale pentru iarnă fiind mult mai bune și concepute special pentru temperaturi scăzute și zăpadă.
Mulți șoferi aleg să își cumpărăm doar anvelopele, neglijând jantele. Dacă vrei totul ca la carte însă, este bine să optezi pentru jante de iarnă.

Verifică bateria

Asigură-te că bateria funcționează 100% corect. Pe durata anotimpului rece bateria este printre cele mai solicitate piese auto, pornirea motorului solicită mult mai mult curent decât în anotimpurile calde.

Dacă temperatura de afară este sub 5 grade Celsius, ceea ce trebuie să faci este să aprinzi farurile pentru câteva minute, în felul acesta, bateria se va încălzi și vei putea acționa demarorul fără niciun fel de probleme.

Verificarea antigelului

Verifică densitatea și dacă nu este cea potrivită, completează până totul este ok.

Verificarea broaștelor, a încuietorilor și a mânerelor

Aceste accesorii reprezintă o problemă mare pe perioada iernii, mai mare uneori chiar decât înghețul provocat asupra pieselor auto. Este bine să ai la îndemână un spray împotriva înghețului broaștelor și să îl pulverizezi ori de cate ori e nevoie pentru a nu le forța.

Frâna de mână pe timp de iarnă

Frâna de mână nu trebuie sa fie folosită la temperaturi foarte scăzute, deoarece există riscul de blocare a sa. Mulțumită frigului și înghețării cablului, s-ar putea să descoperi că frâna de mână a rămas blocată.
Este suficient să lași mașina în viteză, în treapta 1 sau în treapta a 2-a și să ai grijă să nu o pui chiar în pantă.

Pe lângă lucrurile menționate mai sus contează foarte mult și cum conduci.

Adaptează viteza de rulare la condițiile de drum. Ai grijă să folosești o viteză care să îti permită să oprești în siguranță, indiferent de ceea ce se întâmplă, evită depășirile riscante și păstrează o distanță sigură  față de conducatorul din fața ta.

2 thoughts on “Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă?”

  1. Salut…. Examenu pt redobandire s a anulat pt 30 zile, cu posibilitate de extindere, din cauza virusului corona…. Azi pe 17.03.2020….la ora 17.00,,aveam examen pt reducerea suspendarii permisului de la 60 zile la 30……in cazu asta cum se procedeaza,dupa reinceperea examenului,,, dau si daca iau, mi l da pe loc.?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: