DRPCIV trimite permisele auto prin poștă

DRPCIV trimite permisul auto prin poștă

În primul rând, felicitări pentru reușită!  Acum, trebuie doar să aștepți să-ți sosească permisul, pentru a putea conduce. DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) trimite permisele de conducere, prin intermediul Poștei Române.

Fie poștașul îți va aduce permisul acasă, fie vei primi un document care te însțiințează că permisul a ajuns la oficiul poștal (cel mai apropiat de domiciliul tău). Tu va trebui să mergi și să-l ridici de acolo.

Nu uita, fișa de examinare, primită la promovarea probei practice, nu reprezintă o dovadă înlocuitoare a permisului. Chiar dacă permisul tău a fost înregistrat în baza de date a poliției, nu circula fără acesta. Riști să fii amendat:

 Conf. Art.101 Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (6-8 puncte de amendă) următoarele fapte săvârşite de persoane fizice: Art.35 alin.(20) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.

În cât timp vine permisul?

De obicei, durează de la 2 zile până la o săptămână. Însă, au existat cazuri în care perioada de așteptare s-a prelungit. Dacă a trecut destul de mult timp, iar tu încă nu ai primit nicio informație despre permisul tău, contactează-i pe cei de le oficiul poștal, pentru a afla care este situația.


În cazul în care încă mai e nevoie să te pregătești pentru examenul auto, să faci chestionare oficiale DRPCIV sau să citești legislația rutieră, învață cu SoferOnline. Descarcă aplicația: Android sau iPhone.

Citește și despre: Ce trebuie să faci în caz că permisul ți-a fost suspendat?

19 thoughts on “DRPCIV trimite permisele auto prin poștă”

 1. Am o nelamurire,daca perioadat de suspendare a permisului de conducere inceteaza in weekend,pot circula pana luni,cand incepe programul de lucru cu publicul???

  1. E mai bine sa astepti pana il vei primi, daca poti. Teoretic poti conduce deoarece perioada de suspendare a expirat, ce poti pati este sa primesti doar o amenda, in caz ca te opreste politia, pentru ca nu ai permisul asupra ta.

 2. Daca azi imi expira suspendarea, in cat timp il voi primi acasa in cutia postala? Si ca sa il primesc prin posta trebuie sa mai merg la Politie sa fac vreo cerere sau il trimit ei direct prin posta?

  1. Bună. Teoretic în termen de 2 zile lucrătoare ar trebui să îl primești, dar acest lucru depinde de cât de aglomerată e perioada. Îl vor trimite ei direct prin poștă.

 3. Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) va trimite permisele de conducere emise de serviciile din Bucuresti si judetul Ilfov la locuintele cetatenilor, prin Posta Romana, incepand cu 1 noiembrie, a anuntat vineri Ministerul Afacerilor Interne. Aceasta masura se aplica deja in alte judete ale tarii.

 4. Buna. Ma ajuta cineva sa trimit și eu un plic din Ucraina in romania direc la DRPCIV
  Cum sa fac. Cum ajunge direc la ei

 5. Buna seara. Daca eu nu sunt in tara in aceasta perioada când vine permisul prin posta ,cine mi.l poate ridica și cum trebuie sa procedez !? Mulțumesc.

 6. Bună. Dacă au trecut mai mult de 10 zile de la examenul auto și permisul nu a ajuns ,de la posta nu am primit nimic ,ce este de făcut?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *