Măsuri de protecție pentru șoferi și viitori șoferi

Este important ca toți conducătorii auto, în special cursanții școlilor de șoferi (aceștia fiind mai expuși deoarece nu folosesc mașinile proprii), să se protejeze împotriva îmbolnăvirii cu noul tip de Coronavirus (COVID-19) și atunci când circulă cu autovehiculele.

Câteva norme simple de protecție pentru șoferi și viitorii șoferi:

  • Încearcă să nu îți atingi ochii, gura și nasul după ce ai atins portiera mașinii și volanul. Oricum, în timpul condusului mâinile trebuie să fie pe volan. În cazul în care conduci un autovehicul din categoria A, păstrează-ți mâinile departe de față după ce ți-ai dat casca jos.
  • Spală-te sau folosește un dezinfectant pentru mâini după terminarea orelor de condus. Cel mai bine e să ai la tine un gel dezinfectant.
  • Dacă te simiți rău, stai acasă. Anunță-ți instructorul că nu vei putea participa la oră. E foarte important să previi riscul răspândirii infecției și să te protejezi pe tine dacă ai sistemul imunitar scăzut.
  • Pe cât posibil, evită aglomerația. Informează-te dacă există posibilitatea participării la orele de legislație online, iar la orele de condus e recomandabil ca doar tu și instructorul să fiți în mașină, fără alți colegi de la școala de șoferi.
  • Menține-te pregătit. Învață în continuare (și de acasă). Folosește programul SoferOnline pentru a studia legislația rutieră și a rezolvă chestionare auto. Ai și aplicație de mobil (Android și iPhone).
  • În cazul suspendării cursurilor, informează-te la secretariatul școlii sau de la instructorul tău, cu privire la procedura adoptată de școală pentru această perioadă (ex. dacă vor fi cursuri online, cum trebuie să te pregătești în această perioadă).

Echipa SoferOnline îți urează multă sănătate, spor la învățat și la condus!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *