Examenele auto – Perioada lungă de așteptare

Andrei Ciceu, programatorul care a creat platforma SoferOnline, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre problema cu perioada lungă de așteptare pentru a susține examenele auto, pe care cursanții școlilor de șoferi, o întâmpină.

Examenele auto- Perioada lungă de așteptare

În urma mai multor sesizări făcute atât de cursanți, cât și de școlile de șoferi, există situații în care cursantul poate susține examenul practic doar de 2 ori. După care dosarul său, care e valabil un an de la finalizare orelor de pregătire, expiră. În plus, cursantul trebuie să finalizeze orele de pregătire înainte de a susține examenul teoretic (sala).

În intervalul de timp dintre cele 2 probe, cursantul nu are posibilitatea de a practica. Doar dacă optează pentru ore suplimentare de condus, care trebuie plătite. Este evident că elevii uită sau își pierd din experiență în această perioadă lungă de așteptare. Astfel, promovabilitatea scade foarte mult, iar procentele de promovabilitate pentru școlile de șoferi nu sunt juste.

Problemele legate de examenele auto au fost comunicate platforma de pregătire auto, chestionare și legislație rutieră pentru viitori șoferi, SoferOnline.

Citește articolul complet aici: https://www.dcnews.ro/cursantii-scolilor-de-soferi-iau-foarte-greu-permisul-dupa-pandemie-andrei-ciceu-s-au-facut-cereri-dar-autoritatile-nu-au-luat-nicio-masura_832643.html?fbclid=IwAR2d4XkvFXB4lugmI-TZvS1-gVAmQ-MzCJ4sCsIoDJlSbG-PM2OUM0QNXeM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *