Permise de conducere false – rețelele de socializare sunt pline de anunțuri de vânzare a acestor acte fabricate ilegal

Pe Internet, se găsesc numeroase anunțuri pentru vânzarea de permise de conducere „valabile”, iar prețul pentru un astfel de document fals variază. Conform Digi 24 un astfel de permis fals, costă undeva între 570 și 900 de euro.

Mesaj permise de conducere false

Un reporter Digi24 a contactat un astfel de „producător”. În urma unui apel video, falsificatorul a promis că va livra permisul în 5 zile, dar pentru a începe producția, a cerut să fie trimisă o fotografie cu cartea de identitate, semnătura pe o hârtie albă și o poză cu persoana care dorește permisul, toate acestea urmând să fie integrate în documentul de conducere.

Falsificatorii, susțin că permisele sunt legale și înregistrate în baza de date a poliției, fiind valabile pe teritoriul tuturor țărilor europene. Astfel, ai putea circula fără griji pe drumurile publice cu acest document.

Mesaje falsificatori permise de conducere

Aceștia au umplut rețelele de socializare cu anunțuri. Postează constant, în special pe Facebook și Instagram, încercând să convingă lumea că toată operațiunea „este legală”. Răspunsul dat de unul dintre urmăritorii SoferOnline la un mesaj de acest gen este de aplaudat:

Anunt permise de conducere false

Răspunsul Poliției în astfel de situații este clar și la obiect:

Marius Petrache, șef Serviciu Regim Permise de Conducere și Examinări, DRPCIV: Nu există o altă modalitate de obținere a permisului de conducere românesc, decât după finalizarea cursurilor unei școli de conducători auto și susținerea și promovarea probelor teoretice și practice. Examenul se organizează numai la serviciile publice comunitare – Regim Permise de conducere și Înmatricularea Autovehiculelor. Orice altă modalitate este ilegală și poate atrage răspunderea penală.

Comercializarea și achiziționarea de permise falsificate este ilegală, reprezentând o infracțiune, ce poate fi pedepsită cu închisoarea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *