Povestea aplicației SoferOnline

Andrei Ciceu din Cluj-Napoca este un programator care nu şi-a găsit locul în multinaţionale din IT. Așa că, acesta a decis să ducă la capăt o idee pornită încă din liceu. Aceea de a crea o aplicaţie pentru şcolile de şoferi, prin care să faciliteze învăţarea.  Astfel, el a creat SoferOnline.ro, o aplicaţie destinată atât cursanţilor, prin care aceştia învaţă mai uşor şi mai eficient pentru examenul auto, cât şi şoferilor şi şcolilor de şoferi în sine, care îşi pot planifica mai bine activitatea – contracte, evidenţa elevilor sau a plăţilor – prin intermediul acesteia.

Vezi interviul complet: https://www.zf.ro/afaceri-de-la-zero/afaceri-zero-andrei-ciceu-programator-cluj-napoca-deschide-lunar-20051131

Fondatorul SoferOnline

Cum a apărut SoferOnline?

„Ideea a apărut în timpul liceului, când chiar făceam şcoala de şoferi. Școala la care eram ne-a rugat să facem o aplicaţie. Vestea a mers mai departe la alte şcoli şi atunci am ajuns la concluzia că ar fi mult mai simplu să facem o aplicaţie web. Aceasta urmând să fie accesibilă pentru toţi cursanţii din România. În primul rând, aplicaţia a fost făcută pentru cursanţi, astfel încât aceştia să înveţe mai uşor pentru examenul de permis.

Partea a doua a aplicaţiei, cea de management al unei şcoli de şoferi, oferă posibilitatea angajaţilor de a genera contracte, de a ţine evidenţa cursanţilor sau a plăţilor. Așa, toată birocraţia se poate face online. Avem 15 şcoli partenere, iar intenţia noastră este să ajungem în toate şcolile de şoferi din România şi să le ajutăm să-şi îmbunătăţească modul de predare.

Care e planul pentru viitor?

Recent, în cadrul aplicaţiei, a fost deja introdusă partea de asigurări online – RCA –, dar şi un playlist creat de utilizatori potrivit pentru excursii şi drumuri mai lungi. Dorința este ca actualii cursanţi ai şcolilor de şoferi, care folosesc ŞoferOnline pentru a învăţa, să rămână pe platformă şi după ce devin şoferi. „Ne propunem ca utilizatorul să rămână în aplicaţia noastră chiar şi după ce a obţinut permisul. Vrem că ea să se transforme într-o aplicaţie zilnică pentru şoferi“, a povestit Andrei.

via GIPHY

Dacă nu ai încă aplicația SoferOnline, o poți descărca de aici: Android sau iPhone

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *