Proba practică: 6 sfaturi pentru a trece cu bine de ea

Pentru majoritatea proba practică a examenului auto (traseul) reprezintă o emoție mai mare decât cea teoretică (sala). Aceasta fiind considerată cea mai grea dintre cele două.

Așa că, ne-am gândit că te vor ajuta câteva sfaturi ca să treci, fără prea mult stres, de ea. Am stat de vorbă cu instructori, examinatori și cursanți care au trecut cu bine de proba practică și le-am cerut câteva îndrumări care, sigur îți vor fi de folos. 😀 Am grupat informațiile într-o listă de 6 sfaturi.

Proba practică: 6 sfaturi pentru a trece cu bine de ea.

Ce ai de făcut la proba practică?

1. În primul rând, lasă emoțiile acasă. Știu că e greu să faci asta, dar gândește-te că te-ai pregătit și ai exersat atât de mult. Așa că fii sigur pe tine și pe abilitățile tale. Ți-am pregătit și câteva strategii pentru a reduce emoțiile, atunci când urmează să susții proba practică.

2. Fii foarte atent la pietoni, mai ales când se află în apropierea trecerilor de pietoni.

3.Fii atent la indicațiile polițistului, iar dacă nu ai înțeles ceva, întreabă fără ezitare. Mai bine te asiguri că știi ce ai de făcut, decât să faci o manevră greșită, care te-ar putea costa puncte în plus.

4. Prioritățile sunt foarte importante. Fii atent atunci când trebuie să cedezi trecerea, când trebuie să oprești la stop sau când tu ești cel care are prioritate.

5. Condu cât de mult posibil pe banda 1. Iar în ceea ce privește viteza, nu va fi nevoie aproape niciodată de treapta a-4-a de viteză.

6. Calmul e foarte important și te sfătuiesc să semnalizezi din timp orice manevră. Nu te lua după ce spun alții, niciun examinator nu te va pica dacă tu conduci calm, preventiv și sigur pe tine.

Amintește-ți de aceste sfaturi înainte să te urci la volanul mașinii de examen și în timp ce conduci. Așa vei avea un as în mânecă, ce îți va fi foarte util!

Poți s-o faci. Îți ținem pumnii!

Big Papi GIF - Find & Share on GIPHY

via GIPHY

Citește aici și despre Conducerea Preventivă și cum să fii mereu pregătit în trafic.

5 thoughts on “Proba practică: 6 sfaturi pentru a trece cu bine de ea”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: