RCA, asigurarea auto obligatorie- ONLINE

RCA (Răspundere Civilă Auto) este o asigurare obligatorie pentru toți proprietarii de autovehicule. Aceasta are ca scop  despăgubirea persoanei (terțului) păgubit și nu a asiguratului. Citește și despre asigurarea CASCO și diferența dintre cele două, aici.

Ce se întâmplă dacă nu ai RCA?

În cazul lipsei poliței RCA sau a unei asigurări expirate, poți primi diverse sancțiuni, printre care: retragerea placuțelor de înmatriculare, reținerea certificatului de înmatriculare al autovehiculului sau/și amenzi cu sume cuprinse între 1000 și 2000 lei.

Se poate achiziționa online?

Da. Vestea bună este că începând cu 10 septembrie 2020, asigurarea auto obligatorie poate fi achiziționată online și prezentată autorităţilor rutiere în format electronic (ex. de pe telefonul mobil) sau prin interogarea bazei de date AIDA. Așadar, nu mai trebuie să deții neapărat polița de asigurare în format printat.

Poți încheia o asigurare auto RCA potrivită pentru tine, direct din aplicația SoferOnline, în mai puțin de 2 minute.

Ce trebuie să faci?

1. Completezi datele șoferului și ale mașinii și se trimite o cerere brokerului de asigurări
2. Primești o ofertă de la cei mai mari asiguratori de pe piață
3. Alegi oferta dorită, faci plata, și gata, RCA-ul e activ; îl primești în format PDF pe email și în aplicație
4. Ești notificat din timp, înainte ca asigurarea să expire, pentru a nu risca o amendă.

Vezi formularul aici

Dacă alegi să închei o poliță RCA online ai mai multe avantaje, printre care:

  • Poți să compari ofertele primite și să alegi cea mai ieftină asigurare RCA sau cea mai potrivită pentru tine.
  • Rezolvi totul rapid, de acasă sau de la birou, fără a mai fi nevoie să te deplasezi la sediul societăților de asigurări și fără a mai pierde timpul la cozi.
  • Primești asigurarea în format electronic: pdf, pe email (o ai salvată și în aplicația SoferOnline). Așa, ai acces ușor la ea și te asiguri că nu o pierzi.

 SoferOnline este un distribuitor de asigurări avizat, așadar vei achiziționa asigurarea în condiții legale, fără riscuri.

Care e valabilitatea unei asigurări RCA-ul?

Asigurările RCA se pot încheia pentru vehiculele înregistrate/înmatriculate pe teritoriul României, pentru orice perioada de la 1 lună la 12 luni,  multiplu de o lună (ex. 2 luni, 3 luni, 5 luni etc.)

Care e prețul unei polițe RCA?

Prețul asigurării auto obligatorii nu este unul fix. Acesta este influențat de mai mulți factori printre care: perioada aleasă, informații legate de șofer (istoric accidente, vârsta- prețul unei asigurări RCA este mai mare pentru persoanele cu vârsta sub 30 de ani, deoarece se consideră că au mai puțină experiență) și informații despre autovehicul (categoria din care face parte, marca, putere, număr de locuri, masa maximă autorizată, anul fabricației).

Dacă sunt alte nelămuriri sau ai o propunere, scrie-ne în comentarii. Îți răspundem cu drag! ^-^

Poți descărca Aplicația SoferOnline de aici: Android și iPhone

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *