Suspendarea examinărilor pentru obținerea permisului de conducere

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, anunță suspendarea activității de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, atât proba teoretică, cât și cea practică, la nivel naţional, începând cu data de 17.03.2020.

Această măsură, luată în contextul situaţiei create de noul coronavirus (COVID-19), este valabilă pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire în funcție de modul în care evoluează.

Instituția anunță, printr-un comunicat postat pe pagina de internet, că persoanele programate în această perioadă vor fi reprogramate ulterior, cu informarea acestora în timp util de către serviciile publice comunitare, prin site-ul www.drpciv.ro, site-urile Instituţiei Prefectului şi cu sprijinul mass-media centrale şi locale.

O altă măsură luată de Instituție este prelungirea programului de lucru cu publicul la toate serviciile publice comunitare teritoriale până la orele 19.00 (pentru respectarea normelor privind evitarea aglomerarii la ghisee şi dezinfectarea zonelor/spaţiilor destinate publicului).

De asemenea, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor mai informează că până pe data de 31 martie, activităţile specifice de înmatriculare şi preschimbare a permiselor de conducere se soluţionează exclusiv în baza unei programări online. Acestea se fac pe site-ul oficial www.drpciv.ro, Programări Online

SoferOnline te sfătuiește ca în perioada suspendării să te menți pregătit și să recapitulezi materia. Rezolvă chestionare auto și citește capitolele de legislație.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *