Ce taxă trebuie să plătești pentru permisul de conducere?

Ce trebuie să plătești?

Pentru a obține  permisul auto trebuie să plătești o taxă  de 89 de lei.  Aceasta este noua valoare a a taxei începând cu data de 17.06.2020.

Chitanța va fi adăugată la dosarul personal, așadar trebuie achitată înainte de a susține examenul teoretic.

Atât taxa de examinare de 6 lei cât și cea de reexaminare de 84 de lei (pentru persoanele  respinse de 3 ori la proba pentru obținerea carnetului la aceeași categorie) NU MAI TREBUIE PLĂTITE începând cu data de 1 februarie 2017.

Ce acte trebuie să conțină dosarul tău? Vezi aici.

Alte taxe care te-ar putea interesa:

 • Taxă înmatriculare: 49 lei (începând cu 17.06.2020)
 • Taxă autorizare provizorie: 13 lei

De asemenea, mai multe informații în legătură cu diferite costuri găsești pe siteul Direcția Regim Permise de Conducere.

Modalități de plată a contravalorii permisului de conducere:
 • Numerar (se poate achita direct la ghișeul pentru permise și înmatriculări, odată cu depunerea dosarului);
 • Virament bancar (de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar);
 • Internet banking ;
 • Mandat poștal (la oricare oficiu poștal).

In cazul in care alegi  Internet Banking, efectuarea plații ar putea dura mai mult de 24 de ore, deoarece informațiile sunt verificate prima dată de Trezoreria Română. Dacă optezi pentru această variantă ia  în considerare posibila întârziere.  Asigură-te că aloci destul timp și ai la tine dovada plății făcută pe internet atunci când mergi să depui cererea pentru permis.

Aici ai lista codurilor IBAN deschise la unitățiile Trezoreriei Statului.

Dovada de plată va conține:

 • numele și prenumele beneficiarului ;
 • codul numeric perosnal;
 • codul IBAN;
 • codul fiscal al Instituției Prefectului;
 • suma și tipul documentului pentru care a fost efectuată plata.

17 thoughts on “Ce taxă trebuie să plătești pentru permisul de conducere?”

 1. Buna ziua.

  In momentul in care doresc sa efectuez plata prin internet banking, mi se cere sa introduc un numar de evidenta a platii generat de pe site-ul anaf. Ce scriu acolo? Pe site-ul anaf nu vad optiunea de plata a taxei de permis. Multumesc.

  1. Buna ziua. Va trebui sa luati legatura cu Administraţia Finanţelor Publice din judetul dvs. pentru a lamuri acest aspect 🙂

   Va invităm să postati întrebarea dvs și pe Grupul Soferilor : https://www.facebook.com/groups/2638065626430517/ . va asteapta o comunitate de soferi si viitori soferi, dornici sa impartaseasca din experientele lor, poate similare.

 2. Buna ziua, am luat permisul acum aproximativ 3 saptamani dar nu a ajuns prin posta inca. Problema este ca taxa de eliberare a permisului s-a marit de la 68 lei la 89 lei, cum as putea sa achit diferenta de 21 lei fara sa ajung la Drpciv BC?
  Multumesc.

  1. Buna ziua, noua taxa s-a impus din data de 17.06.2020. Daca permisul e luat acum 3 saptamani trebuia sa aveti deja chitanta de diferenta in dosar…si sa vi se comunice acest aspect. Daca vi s-a acceptat dosarul asa, nu are nici o legatura intarzierea sosirii permisului cu taxa. Contactati telefonic DRPCIV din orasul dvs. si solicitati mai multe informatii.

   Vă invităm să postați întrebarea dvs și pe Grupul Șoferilor : https://www.facebook.com/groups/2638065626430517/ . Vă așteaptă o comunitate de șoferi și viitori șoferi, dornici să împărtășească din experiențele lor, poate similare.

 3. Andreea Oana Marin

  Bună ziua pe data de 21. 07.2020 am dat a doua oara examenul pentru permis dar când am fost la CEC nu mi s-a spus ca trebuie sa platesc doar o difeeanta de 21 de lei, am plătit taxa integrala de 89 lei pe lângă cea plătită de 68lei…ca sa recuperez banii unde trebuie sa ma duc?

  1. Buna ziua, nu. Taxa se mai plateste inca o data, doar daca expira dosarul, dar atunci trebuie refacut cu totul. Pentru re-examinare trebuie doar sa asteptati 15 zile si sa va reprogramati. Va dorim multa bafta!

   Profită de oferta de vară până la finalul lunii! Înscrie-te și obține codul de reducere aici:  https://soferonline.ro/plata-cu-cardul?ref=chat_25_vara
   Mai sunt doar cateva zileee…

 4. Holcă Marinela-Cristina

  Bună ziua !
  Dacă am căzut examenul teoretic de 3 ori , după trebuie să plătesc 89 de lei dacă vreau să mai dau examenul ?

  1. Buna ziua 🙂 Taxa de permis se plateste o singura data. Nu mai trebuie sa platiti, numai daca expira dosarul de scolarizare.

   Vă invităm să postați întrebarea dvs și pe Grupul Șoferilor : https://www.facebook.com/groups/2638065626430517/ . Vă așteaptă o comunitate de șoferi și viitori șoferi, dornici să împărtășească din experiențele lor, poate similare. Va dorim Bafta!

 5. Pingback: Preschimbarea Permisului de Conducere- Acte necesare — SoferOnline

 6. Buna ziua, in cazul in care am pierdut chitanta inainte de proba practica (traseul), trebuie sa o achit din nou? Multumesc

  1. Bună ziua. Ar trebui să existe posibilitatea să vi se elibereze un duplicat. Solicitați acest lucru la unitatea unde s-a efectuat plata 🙂 Baftă multă!!

 7. Buna seara! Taxa de 89 lei se poate plati si la o banca din alt judet fata de cel in care se sustine examenul, iar apoi sa fie adaugata la dosar?

  1. Buna seara! Tarifele reprezentând contravaloarea permiselor de conducere se vor încasa exclusiv în CONT BCR : RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, nu conteaza in ce judet te afli, e un singur cont pentru toata tara. Dar sa adaugi in dosar dovada platii :). Chiar astazi a fost dat comunicatul, pe care poti sa il vezi aici: https://www.drpciv.ro/news-details/presa/5f71deea9d7b287bf6815344

   Iti dorim bafta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: