Taxă permis de conducere. Cât trebuie să plătești?

Ce trebuie să plătești?

Pentru permisul auto trebuie să plătești o taxă  de 89 de lei.  Aceasta este noua valoare a a taxei începând cu data de 17.06.2020.

Chitanța va fi adăugată la dosarul cursantului, de care vei avea nevoie atunci când mergi să susții examenul teortic (taxa trebuie achitată înainte de acesta).

Vezi aici ce trebuie să conțină dosarul cursantului.

Atât taxa de examinare de 6 lei cât și cea de reexaminare de 84 de lei (pentru persoanele  respinse de 3 ori la proba pentru obținerea carnetului la aceeași categorie) NU MAI TREBUIE PLĂTITE începând cu data de 1 februarie 2017.

Alte taxe care te-ar putea interesa:

 • Taxă înmatriculare: 49 lei (începând cu 17.06.2020)
 • Taxă autorizare provizorie: 13 lei

De asemenea, mai multe informații în legătură cu diferite costuri găsești pe siteul Direcția Regim Permise de Conducere.

Modalități de plată a contravalorii permisului de conducere:

Pentru plata tarifelor se utilizează următoarele mijloacele de plată:

 • virament
 • mijloace de plată online
 • Sistemul național electronic de plată online (S.N.E.P) – ghișeul.ro
 • POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – în curs de operaționalizare
 • mandat poștal
 • alte mijloace de plată, prevăzute de lege.

Cum plătești taxa pentru permis folosind ghișeul.ro?

In cazul in care alegi  Internet Banking, efectuarea plații ar putea dura mai mult de 24 de ore, deoarece informațiile sunt verificate prima dată de Trezoreria Română. Dacă optezi pentru această variantă ia  în considerare posibila întârziere.  Asigură-te că aloci destul timp și ai la tine dovada plății făcută pe internet atunci când mergi să depui cererea pentru permis.

Aici găsești informațiile despre modul în care poți efectua plata.

Dovada de plată va conține:

 • numele și prenumele beneficiarului ;
 • codul numeric perosnal;
 • codul IBAN;
 • codul fiscal al Instituției Prefectului;
 • suma și tipul documentului pentru care a fost efectuată plata.

89 thoughts on “Taxă permis de conducere. Cât trebuie să plătești?”

 1. Buna ziua.

  In momentul in care doresc sa efectuez plata prin internet banking, mi se cere sa introduc un numar de evidenta a platii generat de pe site-ul anaf. Ce scriu acolo? Pe site-ul anaf nu vad optiunea de plata a taxei de permis. Multumesc.

  1. Buna ziua. Va trebui sa luati legatura cu Administraţia Finanţelor Publice din judetul dvs. pentru a lamuri acest aspect 🙂

   Va invităm să postati întrebarea dvs și pe Grupul Soferilor : https://www.facebook.com/groups/2638065626430517/ . va asteapta o comunitate de soferi si viitori soferi, dornici sa impartaseasca din experientele lor, poate similare.

 2. Buna ziua, am luat permisul acum aproximativ 3 saptamani dar nu a ajuns prin posta inca. Problema este ca taxa de eliberare a permisului s-a marit de la 68 lei la 89 lei, cum as putea sa achit diferenta de 21 lei fara sa ajung la Drpciv BC?
  Multumesc.

  1. Buna ziua, noua taxa s-a impus din data de 17.06.2020. Daca permisul e luat acum 3 saptamani trebuia sa aveti deja chitanta de diferenta in dosar…si sa vi se comunice acest aspect. Daca vi s-a acceptat dosarul asa, nu are nici o legatura intarzierea sosirii permisului cu taxa. Contactati telefonic DRPCIV din orasul dvs. si solicitati mai multe informatii.

   Vă invităm să postați întrebarea dvs și pe Grupul Șoferilor : https://www.facebook.com/groups/2638065626430517/ . Vă așteaptă o comunitate de șoferi și viitori șoferi, dornici să împărtășească din experiențele lor, poate similare.

   1. Valentin Nicolitov

    Am un permis auto cu două termene de valabilitate:
    -pentru categoria C, C1 a expirat în anul 2019
    -pentru categoria B,B1 va expira in anul 2024.
    Cand va trebui sa preschimb permisul auto pentru a beneficia atât de categoriile B,B1 cat si de categoriile C,C1 ?

 3. Andreea Oana Marin

  Bună ziua pe data de 21. 07.2020 am dat a doua oara examenul pentru permis dar când am fost la CEC nu mi s-a spus ca trebuie sa platesc doar o difeeanta de 21 de lei, am plătit taxa integrala de 89 lei pe lângă cea plătită de 68lei…ca sa recuperez banii unde trebuie sa ma duc?

  1. Buna ziua, nu. Taxa se mai plateste inca o data, doar daca expira dosarul, dar atunci trebuie refacut cu totul. Pentru re-examinare trebuie doar sa asteptati 15 zile si sa va reprogramati. Va dorim multa bafta!

   Profită de oferta de vară până la finalul lunii! Înscrie-te și obține codul de reducere aici:  https://soferonline.ro/plata-cu-cardul?ref=chat_25_vara
   Mai sunt doar cateva zileee…

 4. Holcă Marinela-Cristina

  Bună ziua !
  Dacă am căzut examenul teoretic de 3 ori , după trebuie să plătesc 89 de lei dacă vreau să mai dau examenul ?

  1. Buna ziua 🙂 Taxa de permis se plateste o singura data. Nu mai trebuie sa platiti, numai daca expira dosarul de scolarizare.

   Vă invităm să postați întrebarea dvs și pe Grupul Șoferilor : https://www.facebook.com/groups/2638065626430517/ . Vă așteaptă o comunitate de șoferi și viitori șoferi, dornici să împărtășească din experiențele lor, poate similare. Va dorim Bafta!

 5. Buna ziua, in cazul in care am pierdut chitanta inainte de proba practica (traseul), trebuie sa o achit din nou? Multumesc

  1. Bună ziua. Ar trebui să existe posibilitatea să vi se elibereze un duplicat. Solicitați acest lucru la unitatea unde s-a efectuat plata 🙂 Baftă multă!!

 6. Buna seara! Taxa de 89 lei se poate plati si la o banca din alt judet fata de cel in care se sustine examenul, iar apoi sa fie adaugata la dosar?

  1. Buna seara! Tarifele reprezentând contravaloarea permiselor de conducere se vor încasa exclusiv în CONT BCR : RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, nu conteaza in ce judet te afli, e un singur cont pentru toata tara. Dar sa adaugi in dosar dovada platii :). Chiar astazi a fost dat comunicatul, pe care poti sa il vezi aici: https://www.drpciv.ro/news-details/presa/5f71deea9d7b287bf6815344

   Iti dorim bafta!

 7. Incerc sa fac o programare la serviciu înmatriculare Ilfov de 2 săptămâni nu reusesc complecteze tot și la finalizare te baga în căsuța ore întregi., Care ar fi alt mod de programare.,

 8. Irima Sonia Alina

  Buna seara,va rog sa ma îndrumați putin,daca am dat sala de 2 ori ,joi o sa o dau încă o dată, va fi a 3 oara, trebuie sa plătesc ceva taxă, si daca da ,va rog sa imi spuneti unde sa ma duc sa o plătesc si cât sa platesc. Va multumesc frumos .

  1. Buna seara. Nu se plateste nici un fel de taxa. NU MAI TREBUIE PLĂTITE începând cu data de 1 februarie 2017.
   Iti doresc mult succes!

 9. Buna ziua v-am luat permisul pe data de 18 septembrie și am platit și diferite de 21 de lei și nu mea venit permisul nici acum acasă

  1. Eventual faceti o vizita la oficiul postal de care apartineti… sau ar trebui să luați legătura cu Direcția Rutieră – Poliția Română …

   Vă invităm să postați întrebarea dvs și pe Grupul Șoferilor : https://www.facebook.com/groups/2638065626430517/ . Vă așteaptă o comunitate de șoferi și viitori șoferi, dornici să împărtășească din experiențele lor, poate similare.

 10. Buna ziua
  Tata are permisul expirat, am ales sa platesc taxa prin internet banking, este vreo problema daca am platit eu pentru el?

  https://prnt.sc/v3pppr

  Aici este specificat urmatoarele
  Dovada de plată va conține:

  numele și prenumele beneficiarului ;
  codul numeric perosnal;
  codul IBAN;
  codul fiscal al Instituției Prefectului;
  suma și tipul documentului pentru care a fost efectuată plata.

  Eu am luat extrasul de cont si l-am printat, cum sa fie pe el Numele si prenumele beneficiarului, CNP, codul fiscal al Institutiei Prefectului?!

 11. Buna Ziua.
  Urmeaza sa imi fac programare online pentru prima data la sala si trebuie sa achit taxa de 89lei.
  Pentru plata online la Selfpay este „Permis de Conducere”? Sau este o alta taxa ? Sa nu platesc ce nu trebuie.

 12. Buna seara!
  Daca sunt la al doilea dosar (primul a expirat, am luat sala din prima, n-am reusit sa iau orasul … de 4 ori), trebuie sa platesc 89 de lei integral? In conditiile in care am deja o chitanta pt suma de 68 lei.

  Mai pe scurt, pentru al doilea dosar, platesc 89 de lei sau o diferenta de 21lei?

 13. Bejenaru Andrei

  Buna ziua ! Am avut orasul pe 16.10.2020, am fost declarat admis. Dar trebuia sa plătesc si diferenta de la 68 deei pana la 89 de lei. asa ca am platit din nou 89 de lei la un SELFPAY in aceeaș zi.
  Dar mie nu mi a venit permisul nici pana acum, de ce? Trebuia sa pun chitanța nouă la dosar? Dosarul era deja la polițist.
  Daca am platit la Selfpay, nu poate verifica online daca am platit ?

  1. Buna ziua! Se poate verifica online, însă cerința lor este de a avea dovada plății în dosar. Contactează telefonic DRPCIV explică situația și se va rezolva. Cu toate că nu cred că acesta este motivul pentru care permisul nu a ajuns incă. Poți verifica si la oficiul poștal de care aparții poate e acolo… sunt întârzieri în perioada asta.

 14. Buna ziua ,azi am avut examenul auto traseul .Si nu am avut taxa de 21 lei plătita. Ok traseul nu la m dat intrebare mea este .La ghișeu cum sa putut face programare dac eu nu am plătit??? Nu am plătit ca nu am stiut .Nu din alt motiv

   1. Buna ziua ,nu programare am facut o eu la ghișeu, eram a 2 pt traseu .Dosarul este la mine cu chitanțe, cazier,etc…Am inteles ca sa mai adăugat o taxă pt permis de 21 pe lângă aia 89 lei cand a am dat sala
    Dar eu nu stiu cum sa facut sa fiu programat pt traseu daca nu am plătit suma de 21 lei.

 15. Buna seara. Am platit taxa de permis dintr- unitate Cec, prin intermediul Selfpay. Acel bon primit pe care scrie 89 lei platiti catre RA APPS pentru permis conducere, inlocuieste vechea chitanta ce se lua de la ghiseu?

 16. Buna seara! Astazi la inregistrarea dosarului la sediul DRPCIV am venit fara chitanta , am fost vis a vis la un pos si am platit o din nou.Daca am platit taxa de 2 ori sala am provomavat o , exista posibilitatea de a imi recupera banii pentru cealalta chitanta? Daca da , cum? Va multumesc!

 17. codul fiscal al Instituției Prefectului;
  suma și tipul documentului pentru care a fost efectuată plata.
  ?????????

   1. Dacă cineva picat sala de 3 ori, trebuie sa plătească de acum ca să mai dea sala încă o data? Mulțumesc

 18. Buna ziua.Am plătit taxa de 89 lei dar permisul expira la anul…(credeam ca expira acum)Cat e valabilă plata?Mai pot face ceva?

 19. Matei Loredana Mihaela

  Buna ziua . Plata taxei pentru schimbarea permisului in cazul in care acesta expira are termen limita ? Am platit aceasta taxa la un punct selfpay pentru sotul meu dar acesta nu mai poate ajunge sa il faca .. cat este valabila acea chitanta ? Multumesc

 20. Salut!Am platit taxa de permis de 89 de lei la un aparat din CEC BANK,dar am pierdut bonul presupun ca trebuie sa sun la agentia care detine acel aparat ca sa primesc o dovada ca am platit taxa? In Decembrie am platit taxa si urmeaza ca in Feb sa sustin sala.

 21. Buna ziua,
  Am si eu o intrebare De fapt 2 intrebari
  1.Daca tata are si categoria C cred ca si E nu sunt sigur se plateste ceva suplimentar fata de cei 89 de lei pentru cat. B?
  2. Am facut programere pentru tata pe 24 martie( nu erau locuri mai repede) pentru reiinoire de permis, insa lui i expira mai repede pe data de 16 martie, este ceva modalitate sa se programenze mai repede?

 22. Buna ziua. Taxa de 20 de lei pentru duplicat certificat înmatriculare se mai poate plăti la drpciv local? Dacă nu, unde se poate achita (dacă banca care anume, cec, etc)?
  Mulțumesc, este urgent….

 23. buna ziua, am dat sala o data si am fost respinsa , vroiam sa stiu daca mai trebuie sa platesc vreo taxa.
  multumesc

 24. Bună ziua, chitanța de plata este făcută pe alt nume și cod cnp, este o problema dacă o pin pe aceea sau trebuie sa fac alta pe numele și cnp ul meu?

  1. Buna ziua, de ce este pe alt cnp? Se poate sa fie platita de altcineva, dar trebuie sa fie pe cnp-ul tau

 25. Bună ziua daca eu am plătit taxa auto o data si nu am loat sala cand ma programat a doua oară am mai plătit o dată asta fiind prin poștă am plătit mai pot recupera banii daca nu era necesar sa plătesc de 2 ori ‘?

 26. Buna ziua.Daca am picat traseul prima data, este normal sa scrie ,,Anulat” pe factura taxei pentru permis?

 27. Inaintea examenului, politistul a anuntat ca cei care au taxa ptr permis achitata din 2 citante sa mearga sa o achite dintr o singura chitanta. Deci, practic s o achitam inca o data. Dece ? Asta se intampla in Mangalia.

 28. Buna ziua ,
  am achitat taxa de 89 ron , ma pot prezent cu ea in format electronic s-au trebuie sa o imprim ????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *