Ce taxă trebuie să plătești pentru permisul de conducere?

Ce trebuie să plătești?

Pentru a obține  permisul auto trebuie să plătești o taxă  de 89 de lei.  Aceasta este noua valoare a a taxei începând cu data de 17.06.2020.

Chitanța va fi adăugată la dosarul personal, așadar trebuie achitată înainte de a susține examenul teoretic.

Atât taxa de examinare de 6 lei cât și cea de reexaminare de 84 de lei (pentru persoanele  respinse de 3 ori la proba pentru obținerea carnetului la aceeași categorie) NU MAI TREBUIE PLĂTITE începând cu data de 1 februarie 2017.

Ce acte trebuie să conțină dosarul tău? Vezi aici.

Alte taxe care te-ar putea interesa:

 • Taxă înmatriculare: 49 lei (începând cu 17.06.2020)
 • Taxă autorizare provizorie: 13 lei

De asemenea, mai multe informații în legătură cu diferite costuri găsești pe siteul Direcția Regim Permise de Conducere.

Modalități de plată a contravalorii permisului de conducere:
 • Numerar (se poate achita direct la ghișeul pentru permise și înmatriculări, odată cu depunerea dosarului);
 • Virament bancar (de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar);
 • Internet banking ;
 • Mandat poștal (la oricare oficiu poștal).

In cazul in care alegi  Internet Banking, efectuarea plații ar putea dura mai mult de 24 de ore, deoarece informațiile sunt verificate prima dată de Trezoreria Română. Dacă optezi pentru această variantă ia  în considerare posibila întârziere.  Asigură-te că aloci destul timp și ai la tine dovada plății făcută pe internet atunci când mergi să depui cererea pentru permis.

Aici ai lista codurilor IBAN deschise la unitățiile Trezoreriei Statului.

Dovada de plată va conține:

 • numele și prenumele beneficiarului ;
 • codul numeric perosnal;
 • codul IBAN;
 • codul fiscal al Instituției Prefectului;
 • suma și tipul documentului pentru care a fost efectuată plata.

4 thoughts on “Ce taxă trebuie să plătești pentru permisul de conducere?”

 1. Buna ziua.

  In momentul in care doresc sa efectuez plata prin internet banking, mi se cere sa introduc un numar de evidenta a platii generat de pe site-ul anaf. Ce scriu acolo? Pe site-ul anaf nu vad optiunea de plata a taxei de permis. Multumesc.

  1. Buna ziua. Va trebui sa luati legatura cu Administraţia Finanţelor Publice din judetul dvs. pentru a lamuri acest aspect 🙂

   Va invităm să postati întrebarea dvs și pe Grupul Soferilor : https://www.facebook.com/groups/2638065626430517/ . va asteapta o comunitate de soferi si viitori soferi, dornici sa impartaseasca din experientele lor, poate similare.

 2. Buna ziua, am luat permisul acum aproximativ 3 saptamani dar nu a ajuns prin posta inca. Problema este ca taxa de eliberare a permisului s-a marit de la 68 lei la 89 lei, cum as putea sa achit diferenta de 21 lei fara sa ajung la Drpciv BC?
  Multumesc.

  1. Buna ziua, noua taxa s-a impus din data de 17.06.2020. Daca permisul e luat acum 3 saptamani trebuia sa aveti deja chitanta de diferenta in dosar…si sa vi se comunice acest aspect. Daca vi s-a acceptat dosarul asa, nu are nici o legatura intarzierea sosirii permisului cu taxa. Contactati telefonic DRPCIV din orasul dvs. si solicitati mai multe informatii.

   Vă invităm să postați întrebarea dvs și pe Grupul Șoferilor : https://www.facebook.com/groups/2638065626430517/ . Vă așteaptă o comunitate de șoferi și viitori șoferi, dornici să împărtășească din experiențele lor, poate similare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: